Во светот постојат повеќе видови јаткасти плодови, а околу дваесет врсти можат да се јадат. Тие се богати со состојки кои ја зголемуваат енергијата и го подобруваат расположението. Тоа се должи на здравите состојки, протеини, витамини и минерали.
Дел од нив содржат големо количество омега 3 масни киселини, кои нашето тело не ги произведува, туку мораме да ги внесеме преку исхраната или преку додатоци. Покрај тоа што се здрави, тие се и популарен додаток на нашите торти, кои ги збогатуваме со јаткасти плодови за подобрар и исполнет вкус.
Во нашите производи може да се најдат, бадеми, лешници, ф’стаци, ореви, кикирики, костени и други јаткасти плодови, а во продолжение неколку интересни факти за секој од нив.
Јаткасти плодови како додаток на нашите премиум торти:
Бадеми
Тие се корисни за здравјето на кожата. Дневно се препорачуваат бидејќи се богати со магнезиум и калциум. Бадемите се препорачуваат и за луѓето кои имаат проблеми со кожата, бидејќи се особено богати со витамин Е, антиоксидант кој ја штити кожата од негативни надворешните влијанија.
Кикирики
Тие се одлични за подобрување на расположението. Се препорачуваат бидејќи се богати со магнезиум, железо и витамин Б6. Освен што се вкусни, истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кикирики во текот на денот помага за намалување на нивото на стрес и подобрување на меморијата.
Ф’стаци
Ф’стаци се одлична ужинка во текот на денот бидејќи имаат уникатен вкус и многу хранливи состојки, богати се со Б6, магнезиум и железо. Тие се препорачуваат и поради аминокиселините кои ги содржат, природните влакна и здравите масти.
Ореви
Тие се одлични за здравјето на мозокот, богати се со магнезиум и Б6. Оревите се познатиливи и по антиоксидантските и анти-воспалителните својства, а играат и голема улога во подобрување на менталните функции.
Постојат многу начини на кои можете да ги вклучите јаткастите плодови во својата исхрана. За почеток можете да ги консумирате како дневна ужинка и секако може да земете торта од ЗАФИР која е збогатена со јаткасти плодови.
Јаткасти плодови како додаток на нашите премиум торти од ЗАФИР
Во светот постојат повеќе видови јаткасти плодови, а околу дваесет врсти можат да се јадат. Тие се богати со состојки кои ја зголемуваат енергијата и го подобруваат расположението. Тоа се должи на здравите состојки, протеини, витамини и минерали.
Дел од нив содржат големо количество омега 3 масни киселини, кои нашето тело не ги произведува, туку мораме да ги внесеме преку исхраната или преку додатоци. Покрај тоа што се здрави, тие се и популарен додаток на нашите торти, кои ги збогатуваме со јаткасти плодови за подобрар и исполнет вкус.
Во нашите производи може да се најдат, бадеми, лешници, ф’стаци, ореви, кикирики, костени и други јаткасти плодови, а во продолжение неколку интересни факти за секој од нив.
Јаткасти плодови како додаток на нашите премиум торти:
Бадеми
Тие се корисни за здравјето на кожата. Дневно се препорачуваат бидејќи се богати со магнезиум и калциум. Бадемите се препорачуваат и за луѓето кои имаат проблеми со кожата, бидејќи се особено богати со витамин Е, антиоксидант кој ја штити кожата од негативни надворешните влијанија.
Кикирики
Тие се одлични за подобрување на расположението. Се препорачуваат бидејќи се богати со магнезиум, железо и витамин Б6. Освен што се вкусни, истражувањата покажуваат дека редовното консумирање кикирики во текот на денот помага за намалување на нивото на стрес и подобрување на меморијата.
Ф’стаци
Ф’стаци се одлична ужинка во текот на денот бидејќи имаат уникатен вкус и многу хранливи состојки, богати се со Б6, магнезиум и железо. Тие се препорачуваат и поради аминокиселините кои ги содржат, природните влакна и здравите масти.
Ореви
Тие се одлични за здравјето на мозокот, богати се со магнезиум и Б6. Оревите се познатиливи и по антиоксидантските и анти-воспалителните својства, а играат и голема улога во подобрување на менталните функции.
Постојат многу начини на кои можете да ги вклучите јаткастите плодови во својата исхрана. За почеток можете да ги консумирате како дневна ужинка и секако може да земете торта од ЗАФИР која е збогатена со јаткасти плодови.